rodzaj pokarmu
|
Energia
|
|
kcal
|
KJ
|
|
Jajo ( całe )
|
Ok. 80
|
Ok. 335
|
żółtko
|
377
|
1580
|
białko
|
54
|
230
|
Jogurt 3,5 % ( bez cukru )
|
70
|
293
|
Jogurt 1,5 % ( bez cukru )
|
50
|
209
|
Sery twarde 45 %
|
418
|
1750
|
Sery wiejski
|
122
|
510
|
Mleko pełne
|
74
|
310
|
Mleko chude
|
38
|
160
|
Twaróg ( 10 % )
|
78
|
330
|
Twaróg ( 20 % )
|
116
|
490
|
Twaróg ( 40 % )
|
167
|
700
|
poniedziałek, 19 stycznia 2015
tabela wartości energetycznej jaj, mleka i serów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz