Rodzaj mięsa
|
Energia
|
|
kcal
|
KJ
|
|
Mostek barani
|
306
|
1280
|
Udziec barani
|
250
|
1050
|
Mięso z jelenia
|
122
|
510
|
Pierś z kury
|
109
|
460
|
Udka z kury
|
120
|
500
|
cielęcina
|
118
|
490
|
Mięso z królika
|
167
|
700
|
konina
|
118
|
700
|
Udziec z sarny
|
105
|
440
|
Rąbanka wołowa
|
230
|
963
|
Udziec wołowy
|
160
|
670
|
głowizna
|
334
|
1400
|
Boczek wieprzowy
|
373
|
1560
|
Udziec wieprzowy
|
292
|
1220
|
Pierś z indyka
|
115
|
490
|
Udko z indyka
|
125
|
520
|
poniedziałek, 19 stycznia 2015
tabela wartości energetycznej mięsa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz